ملاقات نزدیک فضاپیمای لوسی ناسا با یک سیارک جدید
به گزارش توسعه دهندگان، فضاپیمای «لوسی» ناسا بزودی از کنار یک سیارک کوچک عبور خواهد نمود. هدف این فضاپیما شناسایی انبوه سیارک های ناشناخته در نزدیکی سیاره مشتری است.
به گزارش توسعه دهندگان به نقل از ایسنا، این دومین رویارویی لوسی با سیارک ها خواهد بود. این فضاپیما در سال ۲۰۲۱ برای ماموریتی جهت نزدیک شدن به ۱۱ جرم فضایی، پرتاب شد. این مشاهدات می تواند به دانشمندان کمک نماید تا منظومه شمسی اولیه ما را هنگام شکل دهی سیارات بهتر درک کنند. قابل ذکر است که سیارک ها بقایای باستانی منظومه شمسی اولیه هستند.
به نقل از فیز، این پرواز یک پرواز تمرینی برای سال ۲۰۲۷ استY زمانیکه «لوسی» به نخستین «سیارک تروجان» خود در نزدیکی سیاره مشتری می رسد.
«سیارک تروجان» یک جرم آسمانی است که مداری مشترک با یک سیاره یا یک جرم آسمانی بزرگ تر دارد، اما با آن برخورد نمی نماید.
این فضاپیما روز یکشنبه با فعال کردن سه ابزار علمی خود، سیارک بی خطری به نام «دونالدجوهانسون»(Donaldjohanson) را رصد خواهد نمود. این رویارویی در فاصله ۱۳۹ میلیون مایلی (۲۲۳ میلیون کیلومتری) از زمین در کمربند اصلی سیارک ها بین سیارات مریخ و مشتری رخ خواهد داد.
«دونالدجوهانسون» نام باستان شناسی است که این سیارک را به یاد او نام گذاری کرده اند. مقرر است این سیارک در تمام طول این مأموریت در مرکز کنترل مأموریت «شرکت لاکهید مارتین»(Lockheed Martin)، سازنده و اپراتور فضاپیمای «لوسی» حضور داشته باشد.
فضاپیمای «لوسی» ناسا تا فاصله ۹۶۰ کیلومتری به این سیارک نزدیک خواهد شد. طول این سیارک حدود ۴ کیلومتر و عرض آن بسیار کمتر است.
در حالیکه این فضاپیما با سرعت بیشتر از ۴۸ هزار کیلومتر در ساعت از کنار این سیارک عبور خواهد کرد، دانشمندان بعد از این ملاقات کوتاه می توانند درک بهتری از اندازه و شکل آن بدست بیاورند.
این سیارک از اجرام بی شماری است که گمان می رود در نتیجه یک برخورد بزرگ در ۱۵۰ میلیون سال پیش بوجود آمده باشد.
«هال لویسون»(Hal Levison)، دانشمند ارشد مؤسسه تحقیقات جنوب غربی می گوید: این سیارک امکان دارد شبیه به یک مهره بولینگ یا حتی یک آدم برفی باشد. احتمال دیگر اینست که دو سیارک بلند و باریک، اما جداگانه وجود داشته باشند که از هم فاصله بسیاری دارند.
وی ادامه داد: ما نمی دانیم چه انتظاری می توانیم داشته باشیم. این موضوعی است که این مأموریت را بسیار جالب می کند.
در طول پرواز، هیچ ارتباطی با «لوسی» وجود نخواهد داشت، چونکه این فضاپیما آنتن خویش را از سمت زمین برمی گرداند تا بتواند سیارک را ردیابی کند. «لویسون» انتظار دارد که بیشتر داده های علمی را ظرف یک روز بعد از این ملاقات دریافت نمایند.
هدف بعدی «لوسی» یا «رویداد اصلی» به قول «لویسون»، «سیارک های تروجان» خواهند بود که دارای مداری مشترک به دور خورشید با سیاره مشتری هستند. گروه هایی از این سیارک ها، بزرگترین سیاره منظومه شمسی را در حین چرخش به دور خورشید دنبال می کنند. «لوسی» از سال ۲۰۲۷ تا ۲۰۳۳، هشت مورد از آنها را ملاقات خواهد نمود که بعضی از آنها به شکل جفت های دوتایی هستند.
نخستین گذر «لوسی» از کنار یک سیارک در سال ۲۰۲۳ رخ داد که از کنار سیارک «دینکینش»(Dinkinesh) عبور کرد. این سیارک در کمربند اصلی سیارک ها قرار دارد و این فضاپیما یک قمر کوچک در اطراف آنرا کشف کرد.
منبع: pcdevelopers.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب