توسعه دهندگان
طبق آمار وزارت ارتباطات تا پایان فروردین؛

یک میلیون و ۴۳۰ هزار خط اینترنت فیبرنوری در کشور نصب گردید

یک میلیون و ۴۳۰ هزار خط اینترنت فیبرنوری در کشور نصب گردید

به گزارش توسعه دهندگان وزارت ارتباطات در جهت اجرای طرح ملی فیبرنوری منازل و کسب و کارها، یک میلیون و ۴۳۰ هزار خط اینترنت فیبرنوری را جهت استفاده کاربران نصب کرد.


به گزارش توسعه دهندگان به نقل از مهر، طرح ملی فیبرنوری منازل و کسب و کارها (FTTX) که با هدف پوشش ۸۰ درصد خانوارهای هر استان بر اساس پوشش خانوار، کدپستی و یا پلاک ثبتی شهری / روستایی و نقشه های هوایی مورد تأیید سازمان تنظیم مقررات در نواحی خدمات شهری / روستایی تعریف شده، مقرر است تا سال ۱۴۰۳، دسترسی بیست میلیون خانوار را به شبکه مبتنی بر فیبرنوری فراهم آورد. در این طرح حداقل ۵۰ درصد کاربران امکان استفاده از خدمت دسترسی از راه فیبر نوری (FTTP) و حداکثر ۵۰ درصد امکان استفاده از خدمت دسترسی پرسرعت از راه دسترسی سیمی با قابلیت حداقل سرعت ۵۰ مگابیت بر ثانیه و دسترسی رادیویی مجاز با قابلیت حداقل سرعت ۳۵ مگابیت بر ثانیه را خواهند داشت. در همین حال برای حداقل ۱۰ درصد کاربران هم باید امکان استفاده از خدمت دسترسی از راه فیبر نوری با قابلیت حداقل سرعت یک گیگابیت بر ثانیه وجود داشته باشد. مطابق با آنچه که در سایت https: //iranfttx.ir/ انتشار یافته است، تا آخر فروردین ۱۴۰۱ بالغ بر یک میلیون و ۴۳۰ هزار و ۳۲ پورت فیبرنوری در کشور فعال گشته است که از این تعداد ۳۶۰ هزار کاربر از اینترنت فیبرنوری استفاده می نمایند. در مقایسه با آماری که رگولاتوری در انتها اسفندماه از نصب تعداد پورت های فیبرنوری و استفاده از آن در کشور اعلام نموده بود، طی یک ماه تنها ۱۵ هزار پورت در کشور راه اندازی شده که بیشتر آن هم در ارتباط با تهران و قم می شود و روند اجرای این پروژه با عنایت به هدفگذاری صورت گرفته، کند به نظر می آید. آمارها از نصب بیشتر از یک میلیون و ۴۱۶ هزار و ۸۹۲ پورت فیبرنوری در کشور تا آخر اسفند ۱۴۰۰ حکایت داشت.
این طرح از بهمن ۱۴۰۰ کلید خورده است و همزمان با روز جهانی ارتباطات در ۲۷ اردیبهشت ماه سال جاری بیشتر از ۹ اپراتور با امضای قرارداد با رگولاتوری، آمادگی خویش را برای پیاده سازی این طرح برای رسیدن به ۲۰ میلیون پورت فیبرنوری در کشور اعلام نمودند. نقشه وضعیت پیشرفت این طرح نشان داده است که الان بیشترین تعداد پورت منصوبه در شهرهای تهران، قم و البرز است اما کاربران آنطور که باید از این سرویس استقبال نکرده اند. به نظر می آید قیمت تمام شده سرویس یکی از دلایلی است که سبب شده کاربران به اینترنت فیبر تمایلی نشان ندهند. Fiber To The x) FTTx) یکی از روش های دسترسی به اینترنت ثابت است که به جای تمام یا بخشی از کابل مسی از کابل های فیبر نوری بهره می برد. این فناوری در ۳ مدل شامل (Fiber To The Home) FTTH می شود که کابل کشی فیبر نوری تا منزل یا واحد کاربر ادامه پیدا می کند و به عبارت دیگر فیبر نوری در تمام مسیر از مخابرات تا داخل منزل جایگزین کابل مسی می شود. همینطور در مدل FTTB (Fiber To The Building) کابل فیبر نوری به ساختمان می رسد و در نهایت خدمات توسط کابل مسی (معمولاً VDSL) تحویل داده می شود. در مدل (Fiber To The Cabinet) FTTC هم فیبر نوری به نزدیک ترین کافو به کاربر (در فاصله کمتر از ۵۰۰ متری کاربر) عرضه داده می شود و مشترک در نهایت از راه یکی از فناوری های DSL (نظیر VDSL) به شبکه متصل می شود.


منبع:

1401/03/08
14:33:13
5.0 / 5
877
تگهای خبر: اینترنت , خدمات , شبكه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
میخواهید برنامه ای برای شما نوشته شود؟ سفارش توسعه نرم افزار


pcdevelopers.ir - مالکیت معنوی سایت توسعه دهندگان متعلق به مالکین آن می باشد