توسعه دهندگان

ضرورت توسعه همکاریهای مشترک منطقه ای و بین المللی با محوریت هوش مصنوعی

ضرورت توسعه همکاریهای مشترک منطقه ای و بین المللی با محوریت هوش مصنوعی

به گزارش توسعه دهندگان، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در رویداد بین المللی کریدور ایران ۲۰۲۵ با مخاطب قرار دادن مسؤلان ارشد و مدیران اپراتورهای ۱۵ کشور حوزه خلیج فارس و منطقه خاورمیانه از اهمیت توسعه همکاریهای مشترک با محوریت هوش مصنوعی سخن گفت.



به گزارش توسعه دهندگان به نقل از ایسنا، سیدستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در این رویداد تخصصی که به ابتکار شرکت ارتباطات زیرساخت ایران برگزار گردید، بر نقش کلیدی ایران در توسعه تکنولوژی های جدید ارتباطی بخصوص بهره برداری از ظرفیتهای متنوع هوش مصنوعی در همکاریهای متقابل با کشورهای منطقه خلیج فارس تصریح کرد.

وزیر ارتباطات با اشاره به پتانسیل های بالای ایران در حوزه بهره برداری از هوش مصنوعی، خواهان تقویت همکاریهای منطقه ای برای تبدیل منطقه خلیج فارس به یک قطب پیشرو در زمینه هوش مصنوعی شد.

هاشمی، هوش مصنوعی را یکی از دگرگون کننده ترین فناوری های عصر حاضر دانست و اظهار داشت: هوش مصنوعی فرصت های بی شماری را برای متحول کردن صنایع، بهبود حاکمیت و ارتقاء کیفیت زندگی میلیاردها نفر در سرتاسر جهان فراهم آورده است. از کشاورزی و مراقبت های بهداشتی تا انرژی، از حمل و نقل تا امنیت سایبری، این فناوری نحوه مواجهه ما با چالش ها و بهره برداری از فرصت ها را تغییر داده است.

وی اضافه کرد: پیشرفت هوش مصنوعی تنها یک انقلاب در فناوری نیست، بلکه کاتالیزوری برای رشد اقتصادی و تحول اجتماعی است. منطقه ما با دارا بودن نقاط قوت منحصر به فرد، می تواند رهبری جهانی دراین خصوص را در دست گیرد.

زیرساخت های ارتباطی و داده ای ستون فقرات هوش مصنوعی هستند


وزیر ارتباطات ایران زیرساخت های ارتباطی و داده ای را بعنوان ستون فقرات توسعه هوش مصنوعی توصیف کرد و اظهار داشت: ایران با وجود تحریم های اقتصادی، توانسته است یک اکوسیستم مالی مقاومتی و پویا ایجاد نماید که به رشد و نوآوری ادامه می دهد. اپراتور موبایل داخلی ایران با بیشتر از ۵۰ میلیون کاربر و پلت فرم های خدمات دیجیتال مانند اسنپ و دیجی کالا با ده ها میلیون کاربر، داده های غنی و چندوجهی را فراهم می کنند که برای توسعه هوش مصنوعی ضروریست.

هاشمی به بخشی از دستاوردهای علمی و تحقیقاتی ایران در حوزه هوش مصنوعی اشاره نمود و گفت در سال ۲۰۲۳، ایران از نظر تعداد و کیفیت مقالات علمی در زمینه هوش مصنوعی در جایگاه دوم منطقه قرار گرفت.

به گفته وزیر ارتباطات رتبه ایران از نظر تعداد توسعه دهندگان هوش مصنوعی در منطقه، رتبه دوم بوده و از نظر تعداد شرکتهای فعال در این عرصه، جایگاه چهارم را در اختیار داشته است.

وی این دستاوردهای مختلف را نشان دهندهٔ تعهد ایران به پژوهش و توسعه در حوزه تکنولوژی های جدید دانست و بر لزوم همکاریهای منطقه ای تصریح کرد.

وزیر ارتباطات پیشنهاد ایجاد مراکز شتابدهی هوش مصنوعی، تسهیل سرمایه گذاری های مشترک و تقویت همکاریهای دانشگاهی» از محورهای اصلی برای شکل دهی به همکاریهای مشترک منطقه ای برشمرده و اشاره کرد: با ترکیب سرمایه انسانی ماهر و زیرساخت های فنی موجود در ایران با قابلیت های سرمایه گذاری کشورهای همسایه، میتوان فرصت های جدیدی برای نوآوری و رشد اقتصادی ایجاد کرد.

منطقه خلیج فارس می تواند بعنوان نیرویی پیشرو در توسعه هوش مصنوعی ظاهر شود


وزیر ارتباطات از تصور آینده ای سخن اظهار داشت که در آن منطقه خلیج فارس بعنوان نیرویی پیشرو در توسعه هوش مصنوعی ظاهر شود. هاشمی با دعوت از کشورهای منطقه برای توسعه همکاریهای مشترک با هدف تبدیل چشم اندازهای مشترک به حقیقت اظهار داشت: با هم می توانیم جسورانه عمل نماییم، هوشمندانه سرمایه گذاری نماییم و آینده ای مرفه برای منطقه خود بسازیم. آینده هوش مصنوعی متعلق به ماست و زمان عمل حالا است.

رویداد بین المللی ایران کریدور با ابتکار ایران و با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و اپراتورها و مسؤلان ارشد ارتباطی ۱۵ کشور منطقه، دوشنبه ۱۵ بهمن برگزار شد.

هدف از برگزاری این نشست تخصصی، معرفی زیرساخت های ارتباطی ایران بعنوان مسیری امن و مطمئن برای تبادل داده های پرارزش اطلاعی و ارتباطی و فراهم آوردن زمینه های همکاری مشترک با فعالان صنعت ارتباطات و مخابرات بود.



1403/11/16
09:41:47
5.0 / 5
29
تگهای خبر: تخصص , تكنولوژی , توسعه , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
میخواهید برنامه ای برای شما نوشته شود؟ سفارش توسعه نرم افزار


pcdevelopers.ir - مالکیت معنوی سایت توسعه دهندگان متعلق به مالکین آن می باشد